fbpx

Werkplaatsinrichting nieuwbouw Volvo Henk Scholten Nijmegen

In de tweede helft van 2021 heeft Hamer voor Volvo Henk Scholten in Nijmegen de nieuwe werkplaats ingericht. Volvo Henk Scholten is een Volvo dealer met vijf vestigingen. In Nijmegen heeft Henk Scholten een nieuwe showroom met werkplaats gebouwd volgen de VPS-richtlijnen (Volvo Personal Service). Dit houdt o.a. in dat de werkplaats zo is ingericht dat de meeste werkzaamheden binnen het uur voltooid kunnen worden. Jo Polman, Technisch Manager van Henk Scholten BV, is adviseur van het project. VBJ Architecten is architect van het project.

In de werkplaats zijn in totaal 16 modulaire haspelkabinetten geplaatst met Raasm en Zeca haspels t.b.v. afgifte van o.a.

  • Motorolie OW20 en OW30
  • Ruitersproeiervloeistof
  • Perslucht
  • Acculaadhaspels
  • Acculader
  • Electra 230 Volt

De werkplaats is voorzien van twee milieuruimtes. In de milieuruimtes zijn vloeistofopslagtanks en pompen geplaatst. Twee voor motorolie en een voor afgewerkte olie. Naast voorraadtanks en vat-opstellingen staat er in de milieuruimte ook een opslaginstallatie voor koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof. Vanuit beide milieuruimtes worden de haspelkabinetten voorzien van alle producten.

De Creemers persluchtinstallatie bestaat uit een supergeluidgedempte compressor, persluchtketel en koeldroger. De perslucht-ringleiding is uitgevoerd met een Teseo aluminium luchtleiding.

De twee uitlaatgasrailsystemen van 34 en 30 meter zijn voorzien van vijf slangwagens die uitgerust zijn met mondstukken en Y-stukken t.b.v. voertuigen met dubbele uitlaten en uitlaten die geheel of gedeeltelijk in de carrosserie verborgen zijn.

De bediening van de afzuigventilators gebeurt d.m.v. een radiografische afstandsbediening waarvan de handzender is gemonteerd aan de mondstukken. De monteurs hoeven dan niet naar een schakelaar te lopen om de ventilatoren aan of uit te zetten.

Doordat er vooraf veel overleg is geweest met de adviseur en er in het voortraject veel aandacht is besteed aan het ontwerp en advies waren en tijdens de uitvoering nauwelijks problemen en is de bouw voorspoedig verlopen. De totale looptijd van het project was 8 weken.

In het verleden hebben we al meer projecten voor Volvo Henk Scholten uitgevoerd. Zo hebben we ook de werkplaatsinrichting voor de locaties in Tiel en Arnhem verzorgd.

IMG_4287
DSCF7278
IMG_4304
IMG_4303
IMG_4299
IMG_4292