fbpx

Ons verhaal

Het familiebedrijf Hamer werd opgericht in 1938. Wij zijn een totaalaanbieder in de utiliteits-, automotive, brandstofvoorzienings- en de chemische en voedingsindustrie. We zijn gevestigd in België en Nederland en stellen ruim 500 medewerkers te werk. Techniek is onze kernactiviteit: we ontwerpen, installeren en onderhouden technische installaties en bieden de bijbehorende technische dienstverlening aan. We onderscheiden ons van onze concurrenten met een brede waaier aan activiteiten waarmee we onze klanten van A tot Z ontzorgen. Dat alles gebeurt op basis van een servicegerichte en daadkrachtige organisatie, waar aandacht voor klanten, veiligheid en zorg voor het milieu hoog in het vaandel worden gedragen.

Hamer België bevindt zich in Kruibeke en is gespecialiseerd in:

 • Boven- en ondergrondse brandstoftanks
 • Brandstofoplossingen
 • Datacenters
 • Duurzame techniek
 • IBC- & Tankverhuur/verkoop
 • Installatietechniek
 • Opslag en transferinstallaties in de soft-chemie
 • Werkplaatsinrichting
 • Thermische olie-installaties
 • Werktuigbouw
 • Service, onderhoud & technische beheer

Bij Hamer België werken ruim 30 mensen in kleine, gespecialiseerde teams. Omdat Hamer België een relatief kleine vestiging is, zijn de werkzaamheden van de medewerkers vaak breed – ideaal dus voor mensen die graag van A tot Z bij een project betrokken zijn.

De FOJA-bedrijven in RTL Transportwereld

Hamer is onderdeel van de FOJA Groep. In april en mei 2021 zond RTL Transportwereld een serie van zes aflevering uit over de activiteiten van de FOJA Groep. Presentator Allard Kalf bezocht Hamer, FBS, ContrAll, JANS Uitzendbureau en het Hamer Rally Team en sprak met Fons Jans, eigenaar van de FOJA Groep, over de ontwikkeling van zijn bedrijven.

BEKIJK ALLE ITEMS

 

Eén partner

Omdat wij alle expertises in eigen huis hebben en deze multidisciplinair kunnen inzetten, hebt u slechts één aanspreekpunt. Dat zorgt voor een transparante communicatie en de nodige efficiëntie, zeker bij complexe projecten.

Veiligheid voorop

Hamer draagt veiligheid hoog in het vaandel. We investeren permanent in vakbekwame mensen, opleiding en training. We werken met eigen kwaliteitsmaterieel en hebben een eigen onderhoudsafdeling voor onze gereedschappen. We werken volgens de hoogste normen en eisen en zijn VCA**-gecertificeerd. Lees hier meer over veiligheid.

De geschiedenis van Hamer

Op de tijdlijn hieronder ziet u onze rijke geschiedenis, die inmiddels 85 jaar terug in de tijd gaat. We zijn trots op waar we vandaan komen, maar nog trotser op waar we naartoe gaan. Sinds de oprichting is Hamer uitgegroeid tot een grote technische organisatie met meer dan 500 werknemers en ons personeelsbestand wordt nog elke dag groter. Hamer is een totaalaanbieder in de utiliteits-, automotive, brandstofvoorzienings- en de chemische en voedingsindustrie.

We vertellen u hieronder graag meer over de hoogtepunten en een aantal van onze out-of-the-box- oplossingen.

(klik op de afbeelding om de gehele tijdlijn te bekijken)