fbpx

Proef met camper voor Hamer Service in Duitsland

Hoe kunnen we zo efficiënt en duurzaam mogelijk onze LNG serviceactiviteiten in Duitsland verrichten? Die vraag houdt ons al een tijdje bezig. In goed overleg met de betrokken monteurs is besloten dat we, speciaal voor onze LNG service- en onderhoudsactiviteiten in Duitsland, een proef met een camper gaan doen.

Een monteur gaat uitproberen of hij comfortabel een week lang in Duitsland in een camper kan verblijven terwijl hij zijn werk doet. Door inzet van de camper kunnen we de reiskilometers drastisch beperken hetgeen veel tijd en CO2 scheelt. Ook maakt het ons minder afhankelijk van de coronamaatregelen omdat de monteur in de camper zijn eigen “bubble” heeft. De camper is van alle gemakken voorzien zoals koelkast, gascomfort, douche en toilet.

Omdat een storing zich door heel Duitsland voor kan doen verwachten we dat de flexibiliteit van een camper grote voordelen heeft ten opzichte van verblijf in een hotel of B&B. Met een camper kan een monteur zich makkelijk verplaatsen en heeft hij voldoende ruimte om gereedschap en onderdelen mee te nemen. Eventueel kan een gesloten aanhanger meegenomen worden als werkplaats en voor opslag van onderdelen. Als deze proef slaagt worden er meer campers voor Hamer Service aangeschaft om ingezet te worden in Duitsland.