fbpx

Thermische olie installatie

Een thermische olie-installatie bestaat uit een primair systeem dat kan worden aangevuld met één of meerdere secundaire systemen, zoals een naverbrander, om procesgassen die anders verloren gaan, te gebruiken voor het verwarmen van de olie. Het primaire systeem is in principe altijd hetzelfde en bestaat uit een verwarmingsketel, pomp(en), leidingwerk, voorraadtank, expansietank en vaak een warmtewisselaar.

Een thermische olie-installatie is een veelgebruikt verwarmingsmedium in de chemische, papier- en petrochemische industrie.

Verbouwen en aanpassen van thermische olie-installaties

Naast het ontwerpen en installeren kan Hamer ook uw huidige installatie verbouwen of aanpassen aan uw nieuwe behoeften. Denk hierbij aan het vervangen of uitbreiden van het leidingwerk of het upgraden van uw huidige installatie door het aansluiten van een secundair systeem op uw bestaande installatie. Ook zijn wij gespecialiseerd in industriële brandveiligheid.

Stikstof blanketing

De thermische olie die gebruikt wordt in een thermische olie-installatie, is onderhevig aan oxidatie. Om de gebruiksduur van de thermische olie te verlengen, kan stikstof blanketing. Met behulp van dit procedé wordt de olie afgesloten van zuurstof om veroudering tegen te gaan. Hierdoor is de olie ook minder gevoelig voor vervuiling.

Thermische olie-installatie | wissels en testen

Om de staat van de thermische olie en de hitte-overdragende eigenschappen zo optimaal mogelijk te houden, moet de olie regelmatig worden getest. Onregelmatigheden in of verontreiniging van de olie kunnen in het ergste geval tot defecten in de installatie leiden.

Op basis van onze testresultaten kunnen problemen snel worden opgespoord en opgelost. Als de olie verontreinigd is, kan Hamer u helpen met het filteren, regenereren of verversen van de olie.

Turnkeyoplossingen dankzij samenwerking

Hamer werkt samen met partners op het gebied van thermische oliesystemen. Hierdoor kunnen wij turnkeyoplossingen aanbieden. Voor u betekent dit dat u slechts één partner heeft die het plan uitwerkt en de installatie installeert en onderhoudt. Samen met onze partners hebben wij, onder andere, een oud thermisch systeem vervangen door een geheel nieuwe installatie bij Afton Chemicals.