fbpx

Duurzame techniek

Hamer kan u diverse energiezuinige en duurzame oplossingen aanbieden. Onze afdeling Duurzame Techniek legt zich toe op het onderzoek naar en de ontwikkeling van duurzame technische installaties en het gebruik van alternatieve brandstoffen en materialen. Met onze kennis en ervaring leveren we een waardevolle bijdrage aan de ondernemingen van onze opdrachtgevers en de wereld van morgen.

Hamer levert duurzame techniek op het gebied van:

  • Laadpalen en snelladers voor volledig elektrische en hybride voertuigen
  • Waterstof
  • Beheer op afstand
  • Frequentiegestuurde motoren
  • Ledverlichting

Laadpalen en snelladers

Wij leveren, installeren en onderhouden elektrische laadinrichtingen: de laders zelf, de bijbehorende elektrische aansluiting en de eventueel vereiste verzwaring van uw netaansluiting. Daarnaast zorgen we ook voor de inrichting van de parkeerplaatsen, de borden voor de bewijzering, het cameratoezicht en de verlichting. Ook voor de laadpassen, de 1ste lijnservice bij een storing, reset op afstand en eventuele reparatiewerken kunt u bij ons terecht. Wij hebben laadinrichtingen van diverse merken in ons assortiment, waardoor wij u de optimale oplossing voor uw situatie kunnen bieden.

Klik hier voor meer informatie over laadpalen en snelladers

Waterstof

Ook voor een waterstof-tankinstallatie bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met een van de grootste leveranciers van waterstofsystemen. Waterstof kent vele toepassingen en één daarvan is dat het kan worden gebruikt als brandstof voor voertuigen. Verwacht wordt dat het aantal waterstofauto’s in de toekomst zal toenemen en misschien wel de bovenhand gaat krijgen op elektrische voertuigen. Waterstof is een duurzaam alternatief voor de huidige fossiele brandstoffen dat vele voordelen biedt. Het kan snel en gemakkelijk worden getankt (vijf tot tien minuten), een waterstofauto rijdt geruisloos (geen last van luidruchtige benzine- of dieselmotor), het is een onuitputtelijke bron en stoot geen CO2 uit tijdens het rijden. Bovendien maakt het komaf met milieuvervuilende batterijen, want voertuigen op waterstof hebben geen batterijen nodig.

Beheer op afstand

Uw technische installaties op afstand bedienen biedt alleen maar voordelen: u vermijdt (soms onnodige) verplaatsingen, waardoor u brandstofkosten bespaart en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk verkleint. Hamer beschikt over een gepaste totaaloplossing voor het beheer op afstand voor diverse markten. Op basis van de verkregen gegevens verstrekken wij u advies over energiebesparende maatregelen, stellen wij voor u een meerjarenplan op voor uw investeringen en kunnen wij u preventieve onderhoudsmaatregelen voorstellen.

Frequentiegestuurde motoren

Frequentiegestuurde motoren voor circulatiepompen en ventilatoren stemmen de capaciteit automatisch af op de werkelijke behoefte. Met deze nieuwe techniek kunt u energie- en onderhoudskosten besparen. Deze techniek kan zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten worden gebruikt.

Ledverlichting

Hamer gebruikt ledverlichting voor zowel binnen als buiten; hierdoor zorgt voor een aanzienlijke besparing van de elektriciteits- en onderhoudskosten. Ook hiervoor kunt u bij Hamer terecht voor advies, installatie en onderhoud.

Praktijkvoorbeeld datacenter

Een praktisch voorbeeld van het gebruik van duurzame techniek is het verminderen van de koelenergiebehoefte van datacenters. Door gratis buitenlucht te combineren met een warmtewiel, koude en warme straten en slimme regeltechniek is Hamer erin geslaagd de energiebehoefte aanzienlijk terug te dringen.

Wij hebben deze combinatie van duurzame technieken, onze zogeheten ‘Green Cooling’-oplossing, ingezet in een aantal NorthC datacenters, waardoor de benodigde koelenergie (gemeten door Energie Centrum Nederland) met meer dan 70% daalde.