fbpx

Boven- en ondergrondse brandstoftanks

Als u op zoek bent naar boven- of ondergrondse brandstoftanks, bent u bij ons aan het juiste adres. Hamer is gespecialiseerd in het installeren van zowel bovengrondse als ondergrondse brandstoftanks.

Onze jarenlange ervaring op de brandstoffenmarkt komt ons dagelijks van pas bij het ontwerpen en plaatsen van brandstoftanks. Aangezien wij de grote spelers op de brandstoffen- en oliemarkt tot onze klanten mogen rekenen, zijn we het gewend te werken volgens strikte veiligheidsregels en -protocollen, met het nodige respect voor de veiligheid van mens en milieu. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van installaties voor alternatieve brandstoffen, zoals waterstof en LNG, en zelfs elektrische laadapparatuur behoort tot de mogelijkheden.

Bij ons kunt u terecht voor:

 • Het installeren van nieuwe brandstoftanks en het verstrekken van de nodige certificaten
 • Het verplaatsen van gebruikte brandstoftanks en het verstrekken van de nodige certificaten
 • Het plaatsen van de totaalinstallatie op uw site
 • Het uitvoeren van tankkeuringen en -inspecties in samenwerking met onze vaste partners / keuringsorganismes.
 • Het huren van IBC of (mobiele) brandstoftanks

  Bovengrondse tankinstallaties

  Dieselproducten voor zogenaamde ‘privé-bedrijfsinstallaties’, zoals transportbedrijven of agrarische ondernemingen, worden meestal opgeslagen in bovengrondse opslagtanks omdat deze een grotere flexibiliteit bieden wat betreft de indeling van het terrein. Bovendien neemt de bouw van een bovengrondse installatie aanzienlijk minder tijd in beslag dan een ondergrondse. In ons land (en in de hele Benelux) is de bescherming van de bodem en het grondwater tegen verontreiniging door zowel ondergrondse als bovengrondse tankinstallaties van primordiaal belang om de levering van schoon drinkwater ook voor toekomstige generaties veilig te stellen. Hamer beschikt over de nodige knowhow en het gepaste materieel om uw bovengrondse tankinstallatie snel en vakkundig te plaatsen, met de nodige beschermvoorzieningen om bodemvervuiling tegen te gaan.

  Ondergrondse tankinstallaties

  Bij tankstations en vloeistofafgifte-installaties bevindt het grootste gedeelte van de techniek, en dus ook van de investering, zich onder de grond. Het plaatsen van ondergrondse tanks – soms zelfs met een inhoud van 100.000 liter of meer – is een precisiewerk dat de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Alle werken en activiteiten moeten immers beantwoorden aan strenge regelgevingen en normen op het gebied van veiligheid en milieu. Alle medewerkers van Hamer beschikken over de nodige opleidingen en certificaten om deze werken te mogen uitvoeren.